FAST

Fastsyd_Favicon_Frame_WHITE copy.png

Hot spots. 

press to zoom
1/1

PORTO HELI

 

Porto Heli är en vacker kuststad med en förhållandevis stor hamn, belägen i den sydöstra delen av Greklands Riviera i Peloponnesos regionen och med färjeanslutning till den välkända ön Spetses. 

 

Det är ett av de mest exklusiva områdena i landet med många lyxhotell, fantastiska villor, restauranger, mysiga kaféer, barer och nattklubbar för den som vill. 

 

Dess hamn är en vanlig förtöjningsplats för fiskebåtar och yachter på sommaren, vilket ger Porto Heli en kosmopolitisk atmosfär. En fantastisk natur omger dessutom den vackra gröna bukten med den stora, nybyggda småbåtsanläggningen. 

 

Ett nytt projekt har inletts om en påkostad golf resort i området. Projektet, signerat Jack Nicklaus, innefattar en tomtyta om 2,1 km2 och planeras stå färdigt 2022. Omfattande en golfbana med panoramautsikt på en yta om 154 hektar.

 

Vidare gör vattensporter, dykning och vandring i kombination med avkopplande utflykter till de närliggande hisnande, organiserade eller avskilda stränderna Porto Heli till en ultimat plats för den som vill bo vid Medelhavet. 

 

Porto Heli är lättillgängligt, antingen med bil från Atens Internationella flygplats, eller med färja från huvud hamnen i Aten, Piraeus. Möjligheten att landa med helikopter direkt i Porto Heli finns också. Välkommen!  

 

Ca. avstånd:

Huvudhamn (Piraeus) till Porto Heli:  2 h (med färja) 

Atens Internationella Flygplats till Porto Heli: 2h 30 min (körväg)

press to zoom
1/1

PORTO RAFTI

Porto Rafti är en bedårande kuststad belägen på den östra delen av den grekiska halvön.

Tillhörande regionen Attika och bara 15 min körväg från Atens internationella flygplats. 

 

Kommunen som staden ligger i, Markopoulo - Mesogaia, är känd för sina många vingårdar, fikon och pistaschnötter.

För närvarande finns det ett flertal moderna vinodlare i området. 

 

Terrängen mot sydost är kuperad och inger en grön miljö medan den åt nordväst är platt, ut mot det Egeiska havet och dess fantastiska stränder. 

 

Området är väldigt lugnt och erbjuder allt från mysiga restauranger och bagerier till avskilda platser i retreatmiljö.   

Besök på någon av områdets vingårdar och vandring i kombination med avkopplande turer till de ofta turisttomma stränderna i området gör Porto Rafti till en fantastisk plats för den som vill ha ett boende vid Medelhavet i fridfull och orörd miljö. 

 

Trots Porto Rafti:s lättillgänglighet är det snarare en populär sommardestination för grekerna själva än för turism. Som en bevarad hemlig destination, en liten pärla på fastlandet, perfekt för dig som vill uppleva Grekland som grekerna gör. 

Välkommen!

 

Ca. avstånd:

Atens Internationella Flygplats till Porto Rafti: 15 min (körväg)

Objekt här

press to zoom
1/1

KRETA

Kreta är Greklands största ö och belägen i den absolut södra delen av landet.

Förutom fantastiska stränder och oemotståndlig mat erbjuds ett varierat landskap med ett stort utbud av aktiviteter och nöjen.  

Kreta nås enkelt med direktflyg.

Samtidigt som möjligheten att ta färjan över också finns.

Inte långt ifrån ön finns dessutom lättillgängliga mindre öar - Karpathos, Chrissi och Kasos är några.

Kreta har allt du kan önska dig och lite därtill - Fastighetsmarknaden på ön blir alltmer attraktiv  och en investering här ger dig inte bara ett fantastisk hem vid Medelhavet men även möjligheten att generera inkomst vid uthyrning under perioder då du själv inte nyttjar bostaden.  Säsongen för uthyrning är lång (Apr-Okt) och du  kan njuta av ett solsäkert Grekland - inte genom att spendera, men genom att inkassera. Välkommen!

 

Ca. avstånd:

Atens Internationella Flygplats till Kreta: ca. 50min (flyg)